Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
184 sidor

Inbunden
ISBN: 9789185849611
Utkom i november 2011
Pressmaterial:
Kurvans kraft – En bok om befolkningsfrågan

GUNNAR WETTERBERG

Vi blir allt äldre. Allt färre ska försörja allt fler. Hur ska det gå?
Det föds för få barn, det föds för många barn, det föds barn i fel länder? Hur ska det gå? År 1913 sattes pensionsåldern till 67 år medan medellivslängden var 55 år. I dag är den snart över 80 för både män och kvinnor. Hallå! Är det rimligt?

Ingen fråga återkommer i den svenska historien med samma regelbundenhet som befolkningsfrågan. Ingen annan fråga debatteras med samma skräckblandade förtjusning. Men vad säger fakta, vad säger historien?

Gunnar Wetterberg har länge varit fascinerad av den svenska befolkningen som exempel på hur man vårdar och bygger ett samhälle. I Kurvans kraft tar han kål på myter, dämpar farhågor, vidgar perspektiven och spekulerar med hjälp av upplysande blickar bakåt i historien om hur vi kan lösa dagens befolkningsfråga.

Gunnar Wetterberg är samhällspolitisk chef på SACO och har en lång karriär bakom sig inom politisk och offentlig administration. Han är också historiker och nådde ryktbarhet med sin stora biografi över samhällsbyggaren Axel Oxenstierna (2002) och medverkar dessutom med krönikor på Expressens ledarsida.


»Den nyligen utkomna boken Kurvans kraft är en lärorik och underhållande pamflett om befolkningsfrågan. Wetterberg använder sin samlade kunskap som historiker, statstjänsteman och utredare för att sprida ljus och visioner på ett för sin generation välkänt maner.« (Dagens Nyheter)

RELATERADE NYHETER:
Allt färre ska försörja allt fler
16 november 2011

topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag