Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Foto © Sofia Runarsdotter
BÖCKER:
Frihet, jämlikhet, reformation!
Frihet, jämlikhet, reformation!

Inbunden
Utkom i februari 2017
Bildningen på barrikaderna
Bildningen på barrikaderna

Inbunden
Utkommer i september 2017
Vasakärven och järnröret
Vasakärven och järnröret

Inbunden
Utkom i augusti 2014
Malmö – världens svenskaste stad
Malmö – världens svenskaste stad

Inbunden
Utkom i oktober 2011
Högupplöst pressmaterial:

Per Svensson

Per Svensson föddes 1956 och är uppvuxen i Stockholmsförorten Täby. 1980 flyttade han till Malmö och han kan inte tänka sig att bo någon annanstans.

Han har givit ut en lång rad essä- och reportageböcker och var tidigare kulturchef på Expressen. 1997 belönades Per Svensson med Stora Journalistpriset och nominerades samma år till Augustpriset för Storstugan eller När förorten kom till byn.

I dag är han ”senior columnist ” på Sydsvenska Dagbladet och 2012 tilldelades han Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen med motiveringen:

”Den goda kritiken liknar ett kallbadhus: mellan kylslagna avrivningar och varma omfamningar hamnar man i givande samspråk över epoker och sociala genregränser. I den miljön frodas en kritiker med ett kvillrande intellekt, oavsett om det gäller att försvara Thomas Manns moraliska resning eller Malmös mediala självständighet. Som få andra förvaltar han kulturradikalismens tradition av egensinnig drift med dumhet, tristess och andra nedhållande tankesätt. Och han gör det med en stil som i sig trotsar alla schabloner. Men friheten fordrar en gedigen bildningsbas. Och med sin intellektuella vidsyn är han ett bevis på att den klassiska kritiken av konstarterna alltid har handlat om att göra livet roligare, både för sig själv och andra.”

2013 erhöll Per Svensson Jolo-priset med motiveringen: "Per Svensson har fem egenskaper som gör honom till en läsvärd skribent. Han är stilsäker, han är nyfiken, han är oväntad, han är analytisk och han förstår att använda en bildning som inte andas kultursnobbism." (...)

topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här författaren.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag