Nu finns Weyler förlags katalog för vårens böcker. På listan hittar du totalt fem böcker samt en pocketutgåva.
Kvinnor utan barn: Om reproduktion och livets mening av Sara Martinsson (januari)
Ny bok av författaren till Augustprisnominerade Knäböj. Den första heltäckande boken om barnfrihet/barnlöshet som fenomen. Om vad som händer med en kvinnas liv om hon aldrig blir mor, om frågor som barnlösheten väcker om vem hon är, vad som är hennes plats i historien och hur samhället ser på henne. Med utgångspunkt i den egna erfarenheten skildrar Sara hur den till synes mest personliga aspekten av livsloppet kan förvandlas till den mest politiska.
Kallt nog för snö av Jessica Au (januari)
Australiensiska Jessica Aus kortroman har hyllats av kritiker, blivit prisbelönt och översatt till en rad språk. Nu kommer den i svensk översättning av Amanda Svensson. Romanen berättar om en kvinna som besöker Japan med sin åldrande mor, de går på museer, äter middagar och talar om livet. Under ytan tar en berättelse form, om migration, avstånd och den eviga gåta som en familj innebär.
Där kärlek sker: Om hiv, aids och vännerna vi förlorade av Bodil Sjöström (mars)
Journalisten och hiv-upplysaren Bodil Sjöström har ägnat sitt yrkesliv åt att berätta om hiv och aids i Sverige. Där kärlek sker är en oral history, en intervjubok om aidskrisen i Sverige. Hon stod mitt i händelsernas centrum under krisen, och nu ger hon i intervjuns form en viktig del av den svenska samtidshistorien. Här kommer krisens människoöden fram – rösterna från de som överlevt och de som gick bort bildar ett körverk och en ytterst drabbande berättelse.
Vikarien av David Norlin (mars)
Av författaren till kritikerrosade och Katapultprisnominerade Dagar utan ljus, nätter utan mörker (2016) kommer nu en ny roman, stor i både stil och omfång. Vikarien handlar om Anna som söker en plats i livet där hon är någons förstahandsval och inte bara en tillfällig besökare. I mötet med tvåbarnspappan Thomas anar hon en öppning mot en mer beständig tillvaro. Samtidigt gör sig oron från det förflutna hela tiden påmind, och drar henne långsamt mot ett oåterkalleligt beslut. En av vårens romanhöjdpunkter enligt oss.
En dag kommer vi skratta åt det av Thomas Korsgaard (april)
Thomas Korsgaard fortsätter sin berättelse om ett skandinaviskt nu som alltför sällan blir belyst. Detta är andra delen i trilogin om Tue, en outsider som växer upp på den fattiga danska landsbygden. Berättelsen om en ung, queer antihjälte som kämpar för att ta sig fram i livet och bort från den inskränkta byn på Jylland har nu även sålts till flera andra länder och knockat både kritiker och läsare. Till hösten kommer även del tre på svenska.